Optimaal profiteren van de zon met zonnepanelen

 

Overweegt u om zonnepanelen te kopen? Een slimme keuze want met zonnepanelen profiteert u van alles wat de zon te bieden heeft. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste zonnepanelen voor uw situatie!

Zonnepanelen voor een besparing op uw energierekening

Investeren in zonnepanelen (ook bekend als PV-panelen) is een goede keuze. U bespaart namelijk flink op uw energiekosten, bent milieubewust bezig en minder afhankelijk van de stijgende energieprijzen. Bovendien zijn er voor de aanschaf van zonnepanelen verschillende regelingen en subsidies beschikbaar waarmee u uw zonnepanelen nog sneller terugverdient! Ontdek op onze website wat de zon voor u  kan betekenen of neem direct contact met ons op voor een advies op maat!

Zonnepanelen van Kemkens Solar

Hoeveel gaat u besparen?

 • Check of uw dak geschikt is
 • Direct zien hoeveel u gaat besparen
 • Persoonlijk en compleet aanbod
   

Welke panelen kiest u?

 • Keuze uit enkel A-merken
 • Kies zonnepanelen die bij u passen
 • Compleet en scherp aanbod
   

Direct een online offerte

 • Offerte per mail
 • Persoonlijk advies
 • Gratis en vrijblijvend

   

Besparen met zonnepanelen

Hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen verschilt per situatie. Milieu centraal heeft een overzicht ontwikkeld van de gemiddelde eenmalige investering die nodig is voor zonnepanelen en wat dit per jaar gemiddeld oplevert aan besparing op uw energierekening:

 

Tussenwoning

 • Eenmalige kosten: € 3.700,-
 • Jaarlijkse besparing: € 270,-
 • 6 zonnepanelen, 1.900 Wattpiek
   

Hoekwoning

 • Eenmalige kosten: € 5.400,-
 • Jaarlijkse besparing: € 470,-
 • 10 zonnepanelen, 3.200 Wattpiek

Vrijstaande woning

 • Eenmalige kosten: € 8.000,-
 • Jaarlijkse besparing: € 650,-
 • 18 zonnepanelen, 4.700 Wattpiek

* De besparing is berekend voor een woning met een dak op het zuiden, waarbij de zonnepanelen liggen in een hoek van 30-45 graden. Gebaseerd op een stroomprijs van € 0,22 per kWh (prijspeil 2021).

Voordelen van zonnepanelen

 • Bespaar op uw energierekening: Met zonnepanelen kunt u flink besparen op uw energierekening en dat merkt u in uw portemonnee.
 • Verbetering energielabel: Door middel van zonnepanelen kunt u het energielabel van uw huis verbeteren.
 • Terugverdienen: Door de besparing in uw energiekosten zijn zonnepanelen een investering die u terugverdiend.
 • Beter milieu: Zonnepanelen wekken groene stroom op waardoor u met zonnepanelen bijdraagt aan een beter milieu.

Offerte aanvragen

 

Kemkens als uw zonnepanelen installateur

Gratis, merkonafhankelijk advies

Gratis, merkonafhankelijk advies

Zonne-energie

Zonne-energie

Vakkundige installatie

Vakkundige installatie

Deskundige monteurs

Deskundige monteurs

Service & onderhoud

Service & onderhoud

Altijd een unieke actie

Altijd een unieke actie

Gratis BTW-teruggave service t.w.v. € 149,95

Via de belastingdienst kunt u de BTW over de aanschafprijs van uw zonnepanelen terugvragen. Tijdelijk profiteert u van onze gratis BTW-teruggave service t.w.v. €149,95 waarbij we u volledig ontzorgen voor het terugvragen van de BTW. Zo heeft u nergens omkijken naar!

 

Meer informatie

Hulpgids voor zonnepanelen

Wij begrijpen dat het aanschaffen van zonnepanelen een lastige keuze kan zijn. U heeft vast een hoop vragen. Om u te helpen, hebben wij een hulpgids geschreven die antwoord geeft op een hoop vragen!

 

In de hulpgids zonnepanelen geven we u meer informatie over zonnepanelen en helpen we u stap voor stap op weg naar de juiste installatie. Vraag hem vandaag nog aan en u ontvangt de gids direct in uw mailbox!

 

Download de hulpgids

Lees meer over zonnepanelen

Terugleververgoeding bij zonnepanelen

Terugleververgoeding bij zonnepanelen

Zonnepanelen leveren elektriciteit voor uw huishouden. Elektrische apparaten die tijdens zonproductie aanstaan gebruiken direct de opgewekte elektriciteit.

Wat is de beste maand voor zonnepanelen?

Wat is de beste maand voor zonnepanelen?

Het beste seizoen voor het opwekken van energie met zonnepanelen is verrassend genoeg niet per se de zomer. Juist in de lente is het rendement vaak hoog.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het aantal benodigde zonnepanelen voor een optimale opbrengst hangt onder andere af van uw energieverbruik en hoeveel ruimte u heeft op het dak.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

De opbrengst van zonnepanelen verschilt. Dit hangt onder andere af van de ligging en hellingshoek van het dak en eventuele obstakels of schaduwval op het dak. Ook seizoensinvloeden spelen een rol. In de winter- en herfstmaanden zal de opbrengst lager zijn dan in de lente- en zomermaanden. Zonuren in de lente en zomer dragen meer bij aan de opbrengst van zonnepanelen dan zonuren in de winter.


Het rendement wat u behaalt met zonnepanelen is afhankelijk van een aantal zaken, zoals het type zonnepaneel, de omvormer, de weersomstandigheden, de hellingshoek waarmee de zonnepanelen op uw dak liggen, schaduwval of obstakels op het dak, leeftijd van de zonnepanelen en vuil op zonnepanelen.


De afmetingen van zonnepanelen verschillen. Hoe groot de panelen zijn, hangt af van het Wattpiek vermogen. Een standaard paneel heeft een afmeting van ongeveer 165 x 99 centimeter. Panelen met een hoger Wattpiek vermogen zijn een stukje groter. De precieze afmetingen per Wattpiek verschilt per merk zonnepaneel.


Er zijn verschillende type zonnepanelen, namelijk monokristallijn zonnepanelen, polykristallijn zonnepanelen, glas-glas zonnepanelen en dunne film zonnepanelen. Wij bieden mono- en polykristallijn zonnepanelen aan. Ons assortiment bestaat uit de volgende A-merken: Ulica Solar en Hyundai. Bekijk hier ons aanbod.


Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft, hangt af van een aantal factoren. Hierbij kunt u denken aan uw (verwachte) stroomverbruik, de oppervlakte/vrije ruimte van uw dak en de opbrengst van de zonnepanelen.


De terugverdientijd is niet voor iedereen hetzelfde. Verschillende factoren zijn hierop van invloed, zoals de aanschafkosten, ligging en hellingshoek van het dak, aantal zonnepanelen, jaaropbrengst in kWh en de stroomkosten. Lees hier meer over de terugverdientijd.


Er is geen landelijke subsidie voor zonnepanelen, maar er zijn wel andere financiële regelingen om de aanschaf op zonnepanelen aantrekkelijker te maken, zoals de Energiebespaarlening en Duurzaamheidslening. Lees meer over zonnepanelen financieren.


 

Wilt u vrijblijvend advies over onze zonnepanelen?

Vul hier uw gegevens in en we nemen z.s.m. contact met u op.

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Waar kunnen we u bij helpen?*
Huidig energieverbruik*
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.