Cv-ketel_leasen

Cv-ketel leasen?

Overweegt u een cv-ketel te leasen? Wij adviseren u er een te huren! Huren kent namelijk een aantal voordelen ten opzichte van leasen:

  • Een cv-ketel leasen is duurder dan huren of kopen.
  • Een leasecontract is niet overdraagbaar.
  • Uw leasecontract is vaak korter dan de levensduur van uw cv-ketel
  • Leasen is niet aantrekkelijk wanneer u binnen 15 jaar gasloos wilt gaan wonen

Een cv-ketel leasen is duurder dan huren of kopen 

Bij het leasen van een cv-ketel, koopt de leasemaatschappij de cv-ketel en laten zij deze bij u installeren. In feite bent u daarmee geld aan het lenen dus moet u rente betalen. Hierdoor liggen de kosten bij het leasen van een cv-ketel altijd hoger dan bij huren.

 

Een leasecontract is niet overdraagbaar 

Daarnaast is een leasecontract niet overdraagbaar. Wanneer u gaat verhuizen neemt u uw cv-ketel niet mee, wat betekent dat u het resterende schuldbedrag van de ketel in een keer moet afbetalen.

 

Uw leasecontract is vaak korter dan de levensduur van uw cv-ketel 

Wanneer u aan het einde van uw leasecontract bent, ben u eigenaar van de verwarmingsketel. Dat betekent dat u ook moet gaan betalen voor onderhoud. Dit terwijl u in een periode komt waarin de kans op storingen juist flink toeneemt. Hierdoor kunt u voor hoge kosten komen te staan.

 

Een cv-ketel leasen is niet aantrekkelijk wanneer u binnen 15 jaar over wilt op gasloos 

Met een leasecontract betaalt u de prijs van de cv-ketel plus rente. Dit betekent dat u erg duur uit bent wanneer je de cv-ketel niet de volledige levensduur gebruikt. Wanneer u van plan bent om de komende 15 jaar uw huis te verduurzamen is het dus niet aantrekkelijk om een cv-ketel te leasen.

 

Een cv-ketel aanschaffen zonder grote uitgaven?

Wilt u een cv-ketel aanschaffen, maar geen grote uitgave doen? Kies dan voor huren! Het is het beste alternatief voor leasen, zonder de nadelen die leasen met zich mee brengt.

 

Cv-ketel huren

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Geluid warmtepomp
Geluid warmtepomp

De buitenunit van een warmtepomp maakt geluid. Overdag is dit niet zo storend, maar ’s avonds kan dit wel storend zijn. Dan is het stiller...

zonnepanelen-opbrengst
De salderingsregeling: hoe zit het nu en na 2025?

De salderingsregeling is een veelbesproken onderwerp. In eerste instantie zou deze regeling vanaf 2023 afgebouwd worden, maar het kabinet heeft de...

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.