Cv-ketel vervangen in de zomer

Cv-ketel vervangen in de zomer

Tijdens de zomermaanden denkt u waarschijnlijk niet aan het vervangen van uw cv-ketel, maar er zitten veel voordelen aan. Welke voordelen dit zijn, leest u op deze pagina.

 

U zit niet in de kou

In de zomer gebruiken we de cv-ketel vrijwel alleen voor warm water en staat de verwarming uit of op een lage temperatuur. Op het moment dat het kouder wordt en de thermostaat hoger gezet wordt, moet de ketel weer hard gaan werken. De kans op cv-ketel storingen neemt op dat moment toe. En juist in de koude maanden wil u niet zonder verwarming en/of wam water zitten.

 

Wanneer het tijd is om uw cv-ketel te vervangen, kijk dan of de ketel in de zomer vervangen kan worden. Het grote voordeel hiervan is dat u geen dag in de kou zit. Ook kunt u comfortabel de winter tegemoet.

 

Minder lange wachttijd

In de zomer worden er minder cv-ketels aangeschaft. Dat is erg fijn, want hierdoor zijn de wachttijden voor het installeren van een cv-ketel een stuk korter dan in de herfst en winter. Maak daar dus vooral gebruik van als uw cv-ketel op leeftijd is of vaak storing heeft. Het laatste wat u in de herfst- en wintermaanden wilt, is dat u in de kou zit en (langer) moet wachten op uw nieuwe ketel.

 

Meer tijd om een keuze te maken

In de zomermaanden heeft u meer tijd om uit te zoeken welke cv-ketel het beste past bij uw wensen en woonsituatie. Dit in tegenstelling tot de herfst- en wintermaanden als uw cv-ketel er de brui aan geeft en u zo snel mogelijk weer verwarming en warm water wilt hebben. Dan is de keus voor een nieuwe cv-ketel sneller gemaakt. Met onze cv-ketel keuzehulp ziet u in een paar stappen welke cv-ketels geschikt zijn voor uw situatie.

 

Cv-ketel keuzehulp

 

Uw cv-ketel vervangen?

Bent u op zoek naar een nieuwe cv-ketel? Wij hebben een ruim aanbod aan cv-ketels. Met een nieuwe cv-ketel bent u voorbereid op de toekomst. Nieuwe cv-ketels zijn namelijk hybride-ready. Dat betekent dat u de cv-ketel op ieder gewenst moment kunt koppelen aan een warmtepomp en kunt overstappen op een hybride warmtepomp. Bij Kemkens kunt u zowel een cv-ketel kopen als een cv-ketel huren.

 

Onze cv-ketels

Delen op social media
Anderen bekeken ook
cv-ketel-kopen-of-huren
Cv-ketel kopen of huren?

Is uw cv-ketel aan vervanging toe en bent u op zoek naar een nieuwe cv-ketel ? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om...

4 redenen om uw cv-ketel te vervangen
4 redenen om uw cv-ketel te vervangen

Wanneer is het tijd voor een nieuwe cv-ketel? In de meeste gevallen wordt een cv-ketel vervangen na 12 tot 15 jaar, omdat de cv-ketel dan aardig...

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.