kind-tekent-op-vloer-met-vloerverwarming

Vloerverwarming combineren met cv-ketel

Vloerverwarming is erg populair. Waarom? Vloerverwarming ligt onder de vloer en is dus niet zichtbaar. Daarnaast kunt u met vloerverwarming op een energiezuinige manier uw woning verwarmen. De woning wordt namelijk met een lage temperatuur comfortabel verwarmd. Hierdoor hoeft u minder hard te stoken om de verwarming te laten werken. Maar hoe wordt de vloerverwarming gecombineerd met een cv-ketel? Wij leggen het uit!

 

Een passende cv-ketel bij vloerverwarming

Vloerverwarming kan goed gecombineerd worden met een cv-ketel. De ketel kan namelijk prima samenwerken met de verwarming in de vloer om te woning te verwarmen naar een comfortabele temperatuur. Maar welke ketel is passend?

 

Een gasgestookte én elektrische ketel zijn beide geschikt voor vloerverwarming. Door de energiezuinige werking van de vloerverwarming heeft de ketel weinig vermogen nodig om de woning te verwarmen en op temperatuur te houden. Er zijn wel een aantal factoren waar u bij de cv-ketel rekening mee moet houden. De ketel moet namelijk snel kunnen opstarten en voor langere tijd op een lager vermogen kunnen functioneren.

 

De beste cv-ketel voor vloerwarming

Een modulerende cv-ketel past het best bij vloerverwarming, omdat de ketel het water op een constante temperatuur houdt. Zo hoeft de ketel niet steeds aan te slaan, zodra de temperatuur in een ruimte omhoog moet. De ketel kan het vermogen aanpassen aan de warmtebehoefte, wat energiezuinig werkt.

 

De juiste temperatuur

De temperatuur van de vloerverwarming regelt u eenvoudig zelf. Hoe u dat doet, is afhankelijk van of u ook radiatoren gebruikt om uw woning te verwarmen.

 

Cv-ketel met vloerverwarming

Heeft u enkel vloerverwarming? Dan is het aan te raden om de keteltemperatuur omlaag te zetten. Een hoge temperatuur is immers niet nodig voor deze vorm van verwarming. Vloerverwarming werkt namelijk op een lage watertemperatuur.

 

Cv-ketel met vloerverwarming én radiatoren

Heeft u vloerverwarming en radiatoren in uw woning? Dan maakt u gebruik van een verdeler die de vloerverwarming aansluit op de cv-ketel, zodat het temperatuurniveau automatisch wordt aangepast. Op deze manier wordt de juiste temperatuur behouden voor zowel de vloerverwarming, die werkt op een lage temperatuur, als voor de radiatoren, die werken op een hogere temperatuur.

 

Temperatuur regelen met thermostaat

Om de modulerende ketel optimaal te gebruiken, is een passende thermostaat nodig. De huidige en gewenste temperatuur wordt via de thermostaat aan de verdeler doorgegeven. Zo wordt vervolgens de temperatuur van het water en de doorstroming berekend en aangepast. Dat scheelt een hoop in het verbruik en dus de kosten voor verwarming. 

 

Meer weten?

Wilt u graag weten welke cv-ketel geschikt is voor uw vloerverwarming? Doe onze cv-ketel keuzehulp of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Geluid warmtepomp
Geluid warmtepomp

De buitenunit van een warmtepomp maakt geluid. Overdag is dit niet zo storend, maar ’s avonds kan dit wel storend zijn. Dan is het stiller...

zonnepanelen-opbrengst
De salderingsregeling: hoe zit het nu en na 2025?

De salderingsregeling is een veelbesproken onderwerp. In eerste instantie zou deze regeling vanaf 2023 afgebouwd worden, maar het kabinet heeft de...

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.