Waar op letten bij het kopen van zonnepanelen?

Waar op letten bij het kopen van zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn er in allerlei soorten en maten. Hierdoor kan het lastig zijn om de juiste zonnepanelen te kiezen die aansluiten bij uw wensen en situatie. Daarnaast zijn er een aantal factoren waar u rekening mee moet houden bij de aankoop van zonnepanelen. Kemkens is dé zonnepanelen specialist van Noord-Brabant, Zuid-Gelderland en Zeeland. Wij geven u graag advies over de beste zonnepanelen. Op deze pagina vertellen we u meer over de volgende factoren:

Is uw dak geschikt?

Er zijn drie zaken van belang om de geschiktheid van uw dak te bepalen. Dat zijn: de richting en helling van het dak, de schaduw op het dak en de grootte van het dak. Een schuin dak op het zuiden geeft de hoogste opbrengst. Maar ook daken met een dak gericht op het oosten, westen of noorden geven een goede opbrengst. Al is dat wel iets minder dan bij een dak gericht op het zuiden.

Schaduw op het dak zorgt voor minder opbrengst. Af en toe bewolking is geen probleem, maar als er delen op het dak zijn waar altijd schaduw op valt, bijvoorbeeld door een hoge boom, dan is dit niet gunstig. In dat geval is het niet raadzaam om op de schaduwplek een zonnepaneel te plaatsen.

 

Lees meer over de geschiktheid van het dak

 

Hoeveel zonnepanelen heeft u nodig?

Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft, hangt samen met uw (toekomstig) stroomverbruik, de hoeveelheid ruimte op uw dak en het vermogen van de zonnepanelen. Met onze zonnepanelencheck komt u erachter welk aantal zonnepanelen bij uw situatie past.

 

Doe de zonnepanelencheck 

 

Vermogen zonnepanelen

Elk zonnepaneel heeft een bepaald piekvermogen. Dit wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Met het vermogen wordt aangegeven hoeveel stroom (in kWh) een paneel opwerkt in ideale omstandigheden. Daarmee bedoelen we de situatie waarbij er geen bewolking is en de zon recht op de panelen schijnt.

Om de optimale opbrengst van uw zonnepanelen te realiseren, is het essentieel dat het totale vermogen van uw zonnepanelen-installatie is afgestemd op uw persoonlijke situatie, zoals het type dak en uw jaarlijkse stroomverbruik. Een te grote zonnepanelen-installatie kan leiden tot een overproductie van elektriciteit, terwijl een te kleine installatie mogelijk niet genoeg energie oplevert om aan uw behoeften te voldoen. Een professionele zonnepanelen-installateur kan u helpen bij het bepalen van het juiste vermogen voor uw situatie en u adviseren over de beste plaatsing van de panelen op uw dak. Zo kunt u genieten van de voordelen van zonne-energie en geld besparen op uw energierekening.

 

 

Wat is het ideale vermogen van mijn dak?

Er is geen standaard ideaal vermogen voor zonnepanelen-installaties, omdat de ideale grootte afhankelijk is van de individuele situatie en behoeften van elke huishouden. Om het juiste vermogen te bepalen voor uw situatie kunt u bij Kemkens een gratis vrijblijvend advies op maat aanvragen bij een van onze professionele zonnepenalen adviseurs. Aan de hand van uw energiebehoeften, de beschikbare dakruimte en hoeveelheid zonlicht geven zij  u advies over de zonnepanelen-installatie die het beste rendement oplevert.

 

Besparen met zonnepanelen

 

Rendement zonnepanelen

U wilt natuurlijk het maximale rendement uit uw zonnepanelen halen zodat u zo veel mogelijk energie bespaart. Daarom is het rendement van uw zonnepanelen een erg belangrijk onderdeel! Het rendement van zonnepanelen verwijst naar de hoeveelheid energie die wordt geproduceerd door een zonnepanelen-installatie in verhouding tot de hoeveelheid zonlicht die erop valt. Een hoger rendement betekent dat de zonnepanelen meer energie produceren per eenheid van zonlicht, wat resulteert in grotere besparing op de energierekening en een kortere terugverdientijd.

Wilt u meer weten over het rendement op zonnepanelen? Wij vertellen u er alles over op onze uitgebreide pagina via onderstaande button.

 

Alles over rendement zonnepanelen

 

Subsidies en financiële voordelen op zonnepanelen 

In Nederland is er momenteel geen subsidie meer op zonnepanelen, toch heeft de overheid verschillende financiële regelingen die het aanschaffen van zonnepanelen erg aantrekkelijk maken. Wij sommen deze graag voor je op:

  • Geen btw in 2023: Sinds januari 2023 wordt er geen btw meer gerekend op zonnepanelen. Hierdoor zijn ze financieel een stuk aantrekkelijker geworden om aan te schaffen.
  • Salderingsregeling op zonnepanelen: Door middel van de salderingsregeling kan je de stroom die je te veel op wekt terugleveren. Hierdoor verdien je de zonnepanelen snel terug.

Meer over subsidies en regelingen

 

 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Uw dak geschikt voor zonnepanelen
Uw dak geschikt voor zonnepanelen

Uw dak geschikt voor zonnepanelen? Niet ieder dak is geschikt voor zonnepanelen. Er zijn een aantal factoren die bepalen of uw dak geschikt is...

zonnepanelen-financieren
Zonnepanelen financieren

Zonnepanelen financieren? We begrijpen dat de aanschaf van zonnepanelen een grote uitgave kan zijn. De overheid hoopt dat steeds meer mensen...

dak met zonnepanelen
Dakrichting zonnepanelen

Wilt u zonnepanelen plaatsen? Bekijk dan eerst of uw dak geschikt is. Dit hangt vooral af van de oriëntatie en hellingshoek van uw dak. De...

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.