Hoe vaak moet ik mijn cv-ketel onderhouden

Hoe vaak moet ik mijn cv-ketel onderhouden

Door uw cv-ketel regelmatig te laten onderhouden, blijft deze veilig en zuinig werken. Maar hoe vaak moet u eigenlijk uw cv-ketel laten onderhouden?

 

Hoe vaak cv-ketel onderhoud

De cv-ketel fabrikant schrijft voor hoe vaak de cv-ketel onderhouden moet worden. Dit kan jaarlijks of één keer per twee of drie jaar zijn. Deze voorschriften hebben invloed op de garantie van de cv-ketel. Als de cv-ketel niet volgens de voorschriften van de fabrikant wordt onderhouden, dan komt de garantie te vervallen. Daarnaast zijn er brandverzekeringen of opstalverzekeringen die cv-ketel onderhoud verplichten.

 

Cv-ketel laten controleren

Het regelmatig laten controleren en onderhouden van de cv-ketel is een verstandig keuze. Niet alleen voor de garantie van de ketel. Maar ook voor de werking van de cv-ketel. Door periodiek onderhoud wordt de ketel regelmatig grondig nagelopen en kunnen defecte, versleten onderdelen op tijd worden herkend en vervangen. Hiermee voorkomt u onnodige storingen. Bovendien werkt een goed onderhouden cv-ketel energiezuiniger. Goed onderhoud zorgt ook voor een langere levensduur van de ketel.

 

Waarom vaker cv-ketel onderhoud

Om zeker te zijn van periodiek onderhoud aan de cv-ketel kunt u een onderhoudscontract afsluiten. De monteur komt dan één keer per twee jaar bij u thuis voor cv-ketel onderhoud. U hoeft hierbij niet zelf bij te houden wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. De installateur neemt hiervoor contact met u op.

U kunt er ook voor kiezen om de cv-ketel jaarlijks te laten onderhouden. Dit kan het geval zijn als:

  • dit in de voorschriften van de fabrikant staat;
  • u een open ketel heeft;
  • de cv-ketel al wat ouder is;
  • de cv-ketel intensief wordt gebruikt.

Cv-ketel onderhoud kosten

Kemkens biedt verschillende cv-ketel onderhoudscontracten aan. Zo is er altijd een contract dat bij u past. In onze contracten zit standaard tweejaarlijks cv-ketel onderhoud inclusief voorrijkosten en 24/7 storingsservice inbegrepen. Daarnaast kunt u zelf kiezen of u het arbeidsloon en/of toestelonderdelen tot een bepaald bedrag wil laten dekken. Jaarlijks onderhoud is ook mogelijk tegen een kleine meerprijs.

 

Over onderhoudscontracten 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Cv-ketel onderhoud verplicht
Onderhoud cv-ketel wettelijk verplicht

Cv-ketel onderhoud voorkomt dat u voor onverwachte situaties komt te staan, zoals een koude douche of geen verwarming. Ook brengt het diverse...

Waarom is cv-ketel onderhoud belangrijk?
Waarom is cv-ketel onderhoud belangrijk?

De cv-ketel zorgt iedere dag voor een aangename temperatuur en warm water. Hij maakt op een dag dus aardig wat uren. Vaak zijn we ons niet...

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.