zonnepanelen op dak

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, is niet alleen afhankelijk van uw beschikbare dakoppervlak maar ook van uw energieverbruik. In de meest ideale situatie wekt u evenveel stroom op dan u verbruikt. Als u weet hoeveel stroom u per jaar verbruikt, weet u ook hoeveel de zonnepanelen zouden moeten opwekken. Vervolgens kunt u berekenen hoeveel van uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. Wanneer bekend is hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen, kunt u berekenen welk soort paneel u nodig heeft.

 

Uw jaarlijkse energieverbruik

Met zonnepanelen wekt u uw eigen energie op. Meer energie opwekken dan u daadwerkelijk verbruikt is niet rendabel. De vergoeding die u hiervoor ontvangt is te laag. Daarom is het goed om de hoeveelheid energie die u wilt opwekken met zonnepanelen af te stemmen op uw jaarlijks verbruik. Uw jaarlijkse energieverbruik kunt u terugvinden op de jaarrekening van uw energieleverancier. Dit wordt aangegeven in aantal kWh.

 

Probeer ook rekening te houden met toekomstige ontwikkelingen. Gaat u binnenkort elektrisch rijden of komt er een gezinsuitbreiding? Dan is het slim om te berekenen hoeveel meer energie u gaat verbruiken. Gaan de kinderen juist het huis uit, dan gaat u binnenkort minder energie verbruiken.

 

Aantal zonnepanelen berekenen

U kunt het aantal zonnepanelen berekenen als u weet hoeveel kWh u wilt opwekken. Het aantal zonnepanelen is afhankelijk van het beschikbare dakoppervlak en de dakrichting. Onze adviseurs kunnen met behulp van een speciale software uw dak tot op de centimeter opmeten. Ook kunnen zij bekijken of u door de dag last heeft van schaduwval. Als u namelijk last heeft van schaduwval zullen wij een correctie doorvoeren op de potentiële opbrengst. 

 

Onze adviseurs berekenen aan de hand van PVGIS gegevens hoeveel kWh zonnepanelen in uw persoonlijke situatie kunnen opleveren. PVGIS is een Research Centrum van de Europese Unie die aan de hand van de ligging en hellingshoek van uw dak de instraling heeft bepaald. 

 

Soorten zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar. Sommige zonnepanelen wekken meer energie op dan andere. Weet u hoeveel energie u wilt opwekken en hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen, dan kunt u bekijken welk vermogen zonnepaneel het meest geschikt is voor uw situatie. Ons assortiment bestaat uit zonnepanelen van 420 Wattpiek. Heeft u maar weinig beschikbare dakoppervlak, dan kunt u met zonnepanelen met een hoog vermogen wellicht toch de gewenste opbrengst behalen.

 

Meer weten?

Zoals u hierboven kunt lezen, komt er toch wel iets bij kijken als u wilt berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. Heeft u vragen? Dan helpen wij u graag. Onze adviseurs kunnen ook geheel vrijblijvend het optimale zonnepanelensysteem voor u berekenen. Vul hiervoor de zonnepanelencheck in.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
zonnepanelen op dak
Zonnepanelen opbrengst

Een dak vol zonnepanelen is een slimme keuze. Het is een investering, maar het kent wel veel voordelen. Door het (deels) opwekken van uw eigen...

dak met zonnepanelen
Dakrichting zonnepanelen

Wilt u zonnepanelen plaatsen? Bekijk dan eerst of uw dak geschikt is. Dit hangt vooral af van de oriëntatie en hellingshoek van uw dak. De...

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.