< Terug naar nieuws

 

Energielabel voor cv-ketels: haal nog meer uit je ketel

25-09-2015

Bron: Milieu Centraal

 

 

Vanaf 26 september 2015 krijgen nieuwe cv-ketels een energielabel

In Nederland worden vooral HR-ketels met een zuinig A-label verkocht. Veel mensen kiezen dus al voor een zuinige ketel. Maar het kan nog beter. Als je een HR-ketel combineert met een slimme thermostaat, zonneboiler of warmtepomp, kun je met dat systeem zelfs zelfs label A+++ halen. Milieu Centraal adviseert daarom om bij de aanschaf van een nieuwe ketel vooral te kijken of je zo’n combinatie kunt maken.


Alleen verwarmen waar nodig

Een slimme thermostaat bij een zuinige cv-ketel helpt je nog eens extra om op je stookkosten te besparen. Slimme thermostaten werken met een bewegingssensor, zijn op afstand bedienbaar of hebben een zoneregeling, waarbij je de temperatuur per ruimte afzonderlijk kunt regelen. Met een slimme thermostaat is het makkelijker om alleen de ruimtes te verwarmen waar je bent. De thermostaat is snel terugverdiend: een huishouden in een eengezinswoning bespaart  jaarlijks gemiddeld 200 euro met een thermostaat met zonneregeling. Dit blijkt uit berekeningen van Milieu Centraal.


Europa: 20 procent minder energie

Europa streeft ernaar om in 2020 twintig procent minder energie te verbruiken, twintig procent minder CO2 uit te stoten en twintig procent meer duurzame energie te hebben. Het energielabel past in dit streven. Alle fabrikanten en installateurs moeten vanaf 26 september een energielabel zetten op hun nieuwe verwarmings- en warmwatertoestellen.

 

Wilt u een zuinige cv-ketel kopen? Bekijk dan onze meest recente actie op de cv-ketel kopen pagina en profiteer!

 

< Terug naar Nieuws

 

Meer weten over het energielabel?

Vul hieronder uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 

 

Wilt u weten hoe Kemkens omgaat met uw persoonsgegevens, bekijk dan ons privacy statement.

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.