De voordelen van isoleren

De voordelen van isoleren

Een energiezuinig huis begint bij goede isolatie. Er zijn veel voordelen aan het isoleren van uw huis. Isolatie zorgt er niet alleen voor dat de warmte in de winter binnen blijft en in de zomer juist wordt buitengesloten, zodat de woning in de zomerperiode koel blijft. Op deze manier draagt isolatie bij aan een hoger wooncomfort. Bovendien draagt een goede isolatie bij aan een lagere energierekening en een beter milieu.  

 

Meer wooncomfort

We hebben het hierboven al genoemd: een goed geïsoleerde woning houdt de warmte in de winter binnen. Hierdoor hoeft u minder te stoken voor een lekker warme woning. En in de zomer: dan wordt de hitte buiten gehouden en heeft u een koele woning. Daarnaast zorgt isolatie voor minder tocht en zal u na de isolatie merken dat er minder vocht in de woning is.

 

Een lagere energierekening en een beter milieu

Omdat isolatie ervoor zorgt dat de woning in de winter de warmte vasthoudt, hoeft de verwarming minder hard te werken. Hierdoor daalt het gasverbruik en bespaart u op stookkosten. Zo kunt u tot 30% besparen op de energierekening. En dat is natuurlijk mooi meegenomen.

 

Isolatie zorgt ervoor dat het gasverbruik daalt. Hierdoor bespaart u niet alleen op de energiekosten, ook vermindert u op deze manier CO2-uitstoot. Zo draagt een goed geïsoleerd huis bij aan een beter milieu. 

 

Snelle terugverdientijd

Isoleren is een investering, maar deze investering heeft u binnen enkele jaren terugverdient door de honderden euro's die u bespaart op de energierekening. Ook is er een subsidieregeling voor isolatie. Deze is in 2020 zelfs tijdelijk verhoogd. Tot 31 december 2020 kunt u tot wel 30% terugkrijgen door middel van de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). 

 

Woningwaarde gaat omhoog

Een goede woningisolatie zorgt er ook voor dat de woning in waarde gaat stijgen, omdat u dankzij de isolatie een hoger energielabel kunt krijgen. En dat brengt nog een voordeel met zich mee: een woning met een gunstig energielabel wordt doorgaans sneller verkocht. 

 

Wilt u uw woning isoleren

Zoals u heeft kunnen lezen, brengt isolatie een hoop voordelen met zich mee. Uw energiekosten worden lager, uw wooncomfort gaat omhoog en u draagt bij aan een beter milieu. Vergeet niet dat een goed geïsoleerde woning ook goede ventilatie nodig heeft. 

 

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor het isoleren van uw woning? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze adviseurs staan graag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 
Delen op social media
Anderen bekeken ook
Tips om energielabel hoger te maken
Tips om energielabel hoger te maken

Weet u welk energielabel uw woning heeft? Als u uw woning nog niet zo lang geleden gekocht heeft, dan zou u dit moeten weten. Begin 2015 hebben...

Tips om snel en simpel energie te besparen in huis
Tips om snel en simpel energie te besparen in huis

U kunt veel geld besparen door duurzame energieproducten aan te schaffen, zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Dit zijn behoorlijke investeringen...

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.