Hoeveel geld bespaar ik met isolatie?

Hoeveel geld bespaar ik met isolatie?

U wilt uw woning isoleren? Dat is een goede keus. Bij een woning die niet (goed) geïsoleerd is, verdwijnt de warmte door de naden en kieren snel naar buiten. Hierdoor moet u meer stoken om de woning warm te houden en dat is zonde van het energieverbruik. Met isolatie is dit verleden tijd en bespaart u op het energieverbruik en gaat de energierekening omlaag. Daarnaast is isolatie goed voor het milieu, want u hoeft minder (hard) de stoken en stoot dus minder CO2 uit.

 

Maar hoeveel bespaart u nu eigenlijk precies met isoleren. Dit hebben wij – met een beetje hulp van Milieu Centraal – voor u uitgezocht.

 

De gemiddelde besparing met isolatie

Voordat u aan de slag gaat met de isolatie van de kruipruimte, vloeren, muren of dak wilt u natuurlijk weten wat de jaarlijkse besparing is. Wij hebben de gemiddelde besparing van elke isolatiemaatregel voor u uitgezocht. Het bedrag wat u bespaart en de kosten worden berekend met een gemiddelde gasverbruik en een gasprijs van € 1,00 per kubieke meter en op basis van een woning met een HR-combiketel, geen isolatie, enkel glas en 3 bewoners.

 

Bespaar tot wel € 800,-* aan energiekosten met spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is één van de snelste en makkelijke manieren om uw woning te isoleren. De investering heeft u ook redelijk snel terugverdiend. Na het isoleren gaat u namelijk direct energie en geld besparen. Door de spouw te vullen met sterk isolerend materiaal blijft de warmte beter in de woning. Een ander voordeel: in de zomer kan de warme lucht de woning niet makkelijk binnendringen, zo blijft het binnen lekker koel.

Het is niet altijd mogelijk om de muren te isoleren. Vraag een expert altijd om advies en de mogelijkheden voor uw woning.

 

Vloerisolatie: een gemiddelde besparing van € 260,- per jaar

Met vloerisolatie wordt koude lucht en vocht uit de kruipruimte tegengehouden. U beperkt warmteverlies en voorkomt een koude vloer. Wilt u vloerverwarming aanleggen, dan is vloerisolatie een belangrijke voorwaarde. Vloerverwarming zorgt ervoor dat de vloer lekker warm aanvoelt. Om de warmte goed vast te houden, heet u ook isolatie nodig. Anders gaat de warmte natuurlijk verloren. Vloerisolatie levert per jaar al snel een gemiddelde besparing op € 220,-*.

 

Bespaar jaarlijks tot wel € 800,- met dakisolatie

Door dakisolatie kunt u flink besparen op uw gas- en stroomverbruik. Warmte stijgt op waardoor de dit bij huizen die onvoldoende zijn geïsoleerd, verloren gaat via het dak. Het is zeker de moeite waard om een dak met matige isolatie te verbeteren. Dit levert u gemiddeld € 700,- per jaar* op. Met de jaarlijkse besparing heeft u deze vorm van isolatie in ongeveer 8 jaar terugverdiend.

 

Extra besparen op isolatie: maak gebruik van subsidie

Wilt u weten welke isolatiemaatregelen u moet doorvoeren? Dan kunt u uiteraard vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen. Over het algemeen geldt: hoe ouder de woning, hoe minder goed de woning is geïsoleerd. Voor een goede woningisolatie, kunt u het beste meerdere isolatiemaatregelen tegelijkertijd doorvoeren. Dat is een flinke investering, maar er zit ook een voordeel aan. Er is een landelijke subsidie voor isolatie. Als u 2 of meer isolatiemaatregelen neemt, kunt u ongeveer 30% van de kosten terugkrijgen.

 

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor uw woning? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan.

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 

 

* Genoemde besparingen en kosten zijn gebaseerd op een hoekwoning met 3 bewoners en een HR-combiketel, geen isolatie en enkel glas. De werkelijke besparingen hangen af van uw persoonlijke stookgedrag en type woning. Prijspeil: januari 2022. Bron: Milieu Centraal.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
De voordelen van isoleren
De voordelen van isoleren

Een energiezuinig huis begint bij goede isolatie. Er zijn veel voordelen aan het isoleren van uw huis. Isolatie zorgt er niet alleen voor dat de...

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.