Drukte voor zijn met cv-ketel onderhoud

Drukte voor zijn met cv-ketel onderhoud

In de zomer gebruiken we de cv-ketel eigenlijk alleen voor warm water. We denken er dan ook niet snel aan om de cv-ketel te laten onderhouden. Toch is de zomer wel een heel geschikt moment voor cv-ketel onderhoud. Wij leggen uit waarom!

 

Storing of uitval cv-ketel

Als de cv-ketel in de zomer minder hard werkt, zult u een storing pas merken op het moment dat u de cv-ketel weer hard nodig heeft. En dan bent u misschien te laat en zit u in de kou. Door het onderhoud in de zomer uit te laten voeren, kunnen eventuele defecten of onderdelen die (bijna) aan vervanging toe zijn direct worden aangepakt. Hiermee voorkomt u dat u op een onverwacht moment zonder verwarming of warm water komt te zitten. Ook bespaart u op de stookkosten, want een goed onderhouden cv-ketel werkt energiezuiniger.

 

Drukte bij installateurs

De start van het stookseizoen zorgt voor drukte bij erkende installateurs. Zodra de koudere dagen beginnen en de cv-ketels weer aangaan, ontstaan de meeste storingen. U kunt zich voorstellen dat het op dat moment een stuk drukker wordt bij de erkende installateurs. De wachttijden zullen daardoor oplopen, waardoor het langer kan duren voordat u geholpen wordt.

 

Juist als de temperaturen buiten beginnen te dalen, wilt u niet in de kou komen te zitten. Daarom is het belangrijk om het onderhoud uit te voeren vóórdat de koude dagen beginnen. Door uw cv-ketel in de zomer te onderhouden, bent u de drukte voor.

 

Zekerheid met een service- en onderhoudsabonnenemt

Met een service- en onderhoudsabonnement wordt uw cv-ketel regelmatig onderhouden. Een groot voordeel is dat de installateur contact met u opneemt voor de onderhoudsbeurt. Hier hoeft u niet zelf achteraan. Een ander voordeel is dat u bij een storing voorrang krijgt op de mensen die geen contract hebben.

 

Cv-ketel onderhoudscontracten

 

Vervang uw oude cv-ketel in de zomer

De zomer is ook een goed moment om uw cv-ketel te vervangen. Tijdens deze maanden is het niet heel koud en gebruikt u de cv-ketel minder vaak. U kunt dan rustig uitzoeken welke cv-ketel het beste past bij uw situatie en wensen. Als uw cv-ketel in de wintermaanden uitvalt, dan wilt u niet te lang in de kou zitten. Een keus voor een merk en type cv-ketel is dan sneller gemaakt.  

 

Een ander groot voordeel is dat u bij plaatsing van de cv-ketel in de zomer niet in de kou komt te zitten. Tijdens de zomermaanden staat de verwarming namelijk niet aan. En als u uw oude cv-ketel in de zomer vervangt, dan zit u in de winter niet in de kou en bent u verzekerd van een goed werkende, energiezuinige cv-ketel.

 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Waarom is cv-ketel onderhoud belangrijk?
Waarom is cv-ketel onderhoud belangrijk?

De cv-ketel zorgt iedere dag voor een aangename temperatuur en warm water. Hij maakt op een dag dus aardig wat uren. Vaak zijn we ons niet...

4 redenen om uw cv-ketel te vervangen
4 redenen om uw cv-ketel te vervangen

Wanneer is het tijd voor een nieuwe cv-ketel? In de meeste gevallen wordt een cv-ketel vervangen na 12 tot 15 jaar, omdat de cv-ketel dan aardig...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.