Cv-ketel onderhoud verplicht

Onderhoud cv-ketel wettelijk verplicht

Cv-ketel onderhoud voorkomt dat u voor onverwachte situaties komt te staan, zoals een koude douche of geen verwarming. Ook brengt het diverse voordelen met zich mee. Maar is cv-ketel onderhoud verplicht? Op deze pagina vertellen we er u alles over.

 

Is het onderhoud aan een cv-ketel wettelijk verplicht?

Voor een cv-ketel met een vermogen lager dan 20 kW is onderhoud niet wettelijk verplicht. Maar het wordt wel aangeraden om de cv-ketel regelmatig te laten onderhouden. Hierdoor heeft u minder kans op storingen en werkt de ketel beter. Ook kan periodiek onderhoud gevaarlijke situaties voorkomen, zoals koolmonoxidevergiftiging. Maar er zijn meer redenen om de cv-ketel regelmatig te laten onderhouden.

 

Cv-ketel onderhoud verplicht voor de garantie

De garantie van de ketel is een belangrijke reden voor cv-ketel onderhoud. Cv-ketel fabrikanten schrijven voor hoe vaak de cv-ketel onderhouden moet worden. Dit kan jaarlijks of eens in de twee á drie jaar zijn. Als de cv-ketel niet volgens de voorschriften van de fabrikant wordt onderhouden, dan komt de garantie te vervallen.

 

Laat de cv-ketel altijd onderhouden door een erkende installateur. Doet u dit niet, dan komt de garantie ook te vervallen. Vanaf 1 april 2023 geldt de Gasketelwet. U bent dan verplicht om de cv-ketel te laten onderhouden door bedrijven en monteurs die CO-gecertificeerd zijn. Doet u dit niet, dan bent u strafbaar en krijgt u een boete.

 

Cv-ketel onderhoud verplicht voor de verzekering

Er zijn brandverzekeringen of opstalverzekeringen die regelmatig cv-ketel onderhoud verplichten. Als u schade claimt, dan moet u kunnen aantonen dat de cv-ketel is onderhouden volgens de voorschriften van de fabrikant. Als dat niet het geval is, dan loopt u het risico dat de verzekering niets vergoed bij schade door de cv-ketel.

 

Waarom cv-ketel onderhoud

Cv-ketel onderhoud heeft verschillende voordelen:

  • Beste rendement van uw cv-ketel: Tijdens cv-ketel onderhoud wordt de installatie optimaal ingesteld, wat zorgt voor een verhoging van het rendement van de ketel.
  • Voorkom gevaarlijke situaties: Regelmatig cv-ketel onderhoud verhoogt de brandveiligheid van de installatie en verkleint de kans op gevaarlijke situaties, zoals koolmonoxidevergiftiging.
  • Langere levensduur: Door onderhoud blijft de cv-ketel goed werken, waardoor de ketel langer meegaat.
  • Voorkom grote reparaties: Met cv-ketel onderhoud verkleint u de kans op storingen en voorkomt u grote en dure reparaties.
  • Bespaar energie:  Een goed onderhouden cv-ketel werkt energiezuiniger, waardoor u energie kunt besparen.

Cv-ketel onderhoud door Kemkens

Bij Kemkens kunt u terecht voor het periodiek onderhoud aan uw cv-ketel. U kunt hiervoor een onderhoudsabonnement afsluiten. Wij bieden verschillende onderhoudsabonnementen aan. Hiermee bent u standaard verzekerd van vakkundig periodiek onderhoud door gecertificeerde monteurs en 24/7 hulp bij een storing. U kunt zelf de dekking van het abonnement bepalen. Zo is het altijd een contract dat bij uw situatie past. 

 

Bekijk onze cv-ketel onderhoudscontracten

Bent u benieuwd naar onze verschillende onderhoudsabonnementen en wat deze precies inhouden? Wij vertellen u er alles over!

 

Bekijk onze onderhoudscontracten

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Waarom is cv-ketel onderhoud belangrijk?
Waarom is cv-ketel onderhoud belangrijk?

De cv-ketel zorgt iedere dag voor een aangename temperatuur en warm water. Hij maakt op een dag dus aardig wat uren. Vaak zijn we ons niet...

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.