Zonnepanelen kopen of huren

Zonnepanelen kopen of huren

Zonnepanelen kopen of huren? Dit kan een lastige keuze zijn. Beiden hebben namelijk zo hun voor- en nadelen. Op deze pagina lichten wij beide opties toe en leggen we uit wat de verschillen zijn.

 

Zonnepanelen kopen

Het grootste voordeel van zonnepanelen kopen is dat u direct eigenaar bent van de panelen. U komt eenmalig voor een grote uitgave te staan. Maar zodra de zonnepanelen op het dak liggen, begint u direct met het terugverdienen van de investering. Er zijn, naast het eigen geld, verschillende mogelijkheden om zonnepanelen te financieren. Handig voor als u liever wat spaargeld achter de hand wilt houden. Daarnaast kunt u de btw op de aanschaf- en installatiekosten terugvragen bij de Belastingdienst.

 

Het kopen van zonnepanelen kent ook een nadeel. De kosten voor een reparatie zijn voor eigen rekening. Maar bij de aanschaf van zonnepanelen kunt u in sommige gevallen een service- en onderhoudscontract afsluiten. Hiermee bent u verzekerd van een periodieke inspectie en snelle hulp bij een storing.  

 

Zonnepanelen kopen

 

Zonnepanelen huren

Als u liever geen grote investering doet, dan kunt u ervoor kiezen om zonnepanelen te huren. U bent dan geen eigenaar van de zonnepanelen installatie. U betaalt een vast bedrag per maand over de looptijd van het contract. U hoeft zich daarbij geen zorgen te maken om defecten, want eventuele vervangingskosten zijn voor rekening van de leverancier. Direct op de energierekening besparen zonder een grote uitgave te hoeven doen of extra onverwachte kosten, is dan ook het grootste voordeel.

 

Er zitten ook wat nadelen aan het huren van zonnepanelen. Zo zijn de huurkosten vaak hoger dan wanneer u de zonnepanelen koopt. U betaalt uiteindelijk dus meer dan de waarde van de zonnepanelen. Daarnaast sluit u het contract af voor meerdere jaren waarbij jaarlijkse huurverhoging vaak voorkomt.

 

Het voortijdig opzeggen van een huurcontract kan leiden tot (zeer) hoge kosten. Als u besluit om te verhuizen, dan moet degene die uw woning overneemt ook instemmen met het overnemen van het huurcontract. Is dat niet het geval, dan kan het zijn dat u het contract niet kunt stopzetten tot het contract is afgelopen of alle resterende huurtermijnen moet betalen.

 

Het verschil tussen zonnepanelen kopen en huren

Zonnepanelen kopen

+ u bent direct eigenaar

+ u bespaart maandelijks op de energierekening

+ er zijn verschillende mogelijkheden om zonnepanelen te financieren

- eenmalig een grote uitgave

- kosten voor reparatie zijn voor eigen rekening

 

Zonnepanelen huren

+ geen grote uitgave

+ geen onverwachte kosten

- huurkosten zijn vaak hoger dan de waarde van de zonnepanelen

- hoge kosten bij vroegtijdig opzeggen van het huurcontract

- jaarlijkse huurverhoging

 

Zonnepanelen financieren

Zonnepanelen kopen is op verschillende manieren mogelijk. De overheid hoopt dat steeds meer mensen overstappen naar deze duurzame manier van energie opwekken. Daarom zijn er interessante mogelijkheden om uw zonnepanelen te financieren. Naast uw eigen geld kunt u gebruikmaken van een groene lening, energiebespaarlening of duurzaamheidslening.

 

Zonnepanelen financieren

 

 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
zonnepanelen-financieren
Zonnepanelen financieren

Zonnepanelen financieren? We begrijpen dat de aanschaf van zonnepanelen een grote uitgave kan zijn. De overheid hoopt dat steeds meer mensen...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.