De voordelen van een airco

De voordelen van een airco

Airconditionings worden in Nederland steeds populairder. Dat is ook niet gek aangezien het in de zomermaanden behoorlijk warm kan worden. Een airco is tijdens deze maanden de perfecte oplossing voor een heerlijk koele woon- of slaapkamer. Toch lijkt het een dure investering, omdat het slechts om een paar warme maanden gaat. Maar wist u dat u in de winter ook kunt profiteren van een airco. En zo zijn er nog meer voordelen die het hele jaar van toepassing zijn. Wij zetten er een aantal op een rijtje. 

 

Een airco kan meer dan alleen koelen

De traditionele airco heeft alleen koelfunctie. Maar wist u ook dat een airco over meer functies beschikt? Tegenwoordig zijn er namelijk ook airco's die zowel koelen als verwarmen. Daarnaast kan een airco ook gebruikt worden voor het ventileren, zuiveren en ontvochtigen. U kunt zelf bepalen voor welke functies u een airco wilt gebruiken.

 

Verwarmen

Airco's die voorzien zijn van een warmtepomp kunnen zowel koelen als verwarmen. Erg handig, zeker in de koude wintermaanden. Bij het verwarmen wordt het proces omgedraaid: normaliter wordt de binnenlucht gekoeld en wordt de warme lucht afgevoerd naar buiten. Nu wordt de buitenlucht afgekoeld en komt die warmte binnen weer vrij.

 

Meer over verwarmen met een airco

 

Ventileren

Ventileren met de airconditioning houdt in dat frisse buitenlucht door de airco wordt aangevoerd. Een airco heeft luchtfilters die ervoor zorgen dat o.a. pollen uit de lucht worden gehaald. Ideaal voor mensen met hooikoorts! Zo heeft u altijd een aangenaam binnenklimaat en gezonde, schone lucht in huis.

 

Zuiveren

Moderne airco's bevatten filters en hebben een luchtzuiveringsfunctie. De filters zorgen ervoor dat naast pollen ook stofdeeltjes en andere vervuiling als nare luchtjes en rook worden verwijderd. Houd er wel altijd rekening mee dat de airco onderhouden moet worden, anders krijg je vieze filters. Vieze filters kunnen ervoor zorgen dat de lucht na verloop van tijd niet meer gezuiverd wordt. Het kan dan zelfs zo zijn dat er vervuiling wordt gecirculeerd. 

 

Ontvochtigen

Veel mensen weten niet dat een airco ook kan ontvochtigen en beschikken over een ontvochtigingsfunctie. Een goede luchtvochtigheid is belangrijk voor het creëren van een optimale binnenklimaat, hiermee voorkom je een klamme omgeving. Bij een te hoge luchtvochtigheid kunnen schimmels en vochtplekken ontstaan. De ontvochtigingsfunctie zorgt ervoor dat de vochtige lucht wordt aangezogen. Het vocht wordt opgevangen in het aircosysteem waarna het vocht aan de lucht wordt onttrokken. Zo wordt de luchtvochtigheid op peil gebracht en gehouden. 

 

Een prettiger binnenklimaat

Een airco zorgt een koele omgeving wat leidt tot een prettiger binnenklimaat. Uit onderzoek blijkt dat mensen zich vaak het beste voelen bij een temperatuur tussen de 18 en 22 graden. De ideale luchtvochtigheid ligt tusssen de 40 tot 60%. In het zomerseizoen is het lastig om dit percentage te halen. Met een airco kunt u de luchtvochtigheid op peil houden. Airconditioning zorgt naast een prettige temperatuur en luchtvochtigheid dus voor een fijner wooncomfort. Dit heeft ook een positief effect op uw gezondheid. 

 

Gezonde lucht in huis

De lucht in de woning wordt snel vervuild. Dit komt o.a. de aanwezigheid van de bewoners, etensluchten, sigarettenrook, bacteriën en stofdeeltjes. Een airco zorgt voor schone lucht in huis. Zij hebben een speciale functie om vervuilde deeltjes in de lucht te filteren. Zelfs de pollen worden buiten de deur gehouden, een groot voordeel voor hooikoortspatiënten! Zo heeft u niet alleen een prettiger, maar ook een gezonder binnenklimaat.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Waar op letten bij het kopen van een airco
Waar op letten bij het kopen van een airco

De Nederlandse zomers worden steeds warmer. Hierdoor kan het benauwd en warm worden in huis. Met een airco geniet u van een aangename...

Cv-ketel en airco combineren
Cv-ketel en airco combineren

Uw cv-ketel en airco combineren, u vraagt zich vast af waarom u dat zou doen. Is dat wel een ideale combinatie? Dat is het zeker. Een cv-ketel...

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.