zonnepanelen-btw

Btw teruggave zonnepanelen

Bij de aankoop van zonnepanelen kunt u de btw terugvragen. U kunt namelijk gebruik maken van de kleine ondernemersregeling voor zonnepanelen. Wij leggen hier meer over uit! 

 

Btw terugvragen zonnepanelen 

De belastingdienst ziet eigenaren van zonnepanelen als ondernemers. Er wordt namelijk energie opgewekt en deels geleverd aan het net. U bent dan in feite een klein energiebedrijfje. Hierdoor kunt u gebruik maken van de kleine ondernemersregeling. U kunt dan de betaalde 21% btw over de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen terugvragen. De betaalde btw kan tot maximaal 6 maanden, na afloop van het jaar wanneer u uw zonnepanelen heeft aangeschaft, teruggevraagd worden.

 

Kleine ondernemersregeling zonnepanelen

De kleine ondernemersregeling is een vrijstelling voor de btw. De regeling geldt alleen voor een omzet die lager is dan 20.000 euro per kalenderjaar. Zit u boven de 20.000 euro, dan kunt u er geen gebruik van maken. Bijna iedereen die particulier zonnepanelen aanschaft blijft hier ver onder.

 

Nadelen kleine ondernemersregeling

De kleine ondernemersregeling aanvragen is over het algemeen een slimme keuze. Er zijn wel een aantal uitzonderingen waardoor het financieel niet altijd voordelig is. Het is verstandig om uw zonnepanelen in één keer aan te schaffen. U kunt namelijk maar één keer in de drie jaar gebruikmaken van de regeling. Houd hier ook rekening mee wanneer u van plan bent om binnen drie jaar een eigen onderneming te starten.

 

Belasting terugvragen van zonnepanelen

U moet een aantal stappen doorlopen om uw zonnepanelen belasting terug te vragen. Het ingevulde formulier 'Opgaaf zonnepaneelhouders' dient u op te sturen naar de belastingdienst. Hiermee meldt u zich aan als ondernemer. In het formulier geeft u aan mee te doen aan de kleine ondernemersregeling (KOR). Hierdoor vraagt u vrijstelling van de btw. Vervolgens wordt er gevraagd om uw rekeningnummer zodat u uw btw-aangifte kunt invullen. U hoeft (meestal) maar één keer aangifte te doen om uw btw terug te vragen. 

 

Btw teruggave service van Kemkens t.w.v. €149,95!

De gratis btw-teruggave service van Kemkens houdt in dat wij kosteloos de btw voor u terugvragen bij de belastingdienst. Zo hoeft u nergens naar om te kijken. Maar wacht niet te lang, want deze actie is tijdelijk. 

 

Meer over de teruggave service

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 
Delen op social media
Anderen bekeken ook
Geluid warmtepomp
Geluid warmtepomp

De buitenunit van een warmtepomp maakt geluid. Overdag is dit niet zo storend, maar ’s avonds kan dit wel storend zijn. Dan is het stiller...

zonnepanelen-opbrengst
De salderingsregeling: hoe zit het nu en na 2025?

De salderingsregeling is een veelbesproken onderwerp. In eerste instantie zou deze regeling vanaf 2023 afgebouwd worden, maar het kabinet heeft de...

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.