Terugverdientijd zonnepanelen

Terugverdientijd zonnepanelen

Wilt u weten wat de terugverdientijd is voor zonnepanelen? Als de zonnepanelen op uw dak liggen, zal uw energierekening flink naar beneden gaan. Dit is erg interessant, omdat u op deze manier uw zonnepanelen terugverdient. Hoelang dit duurt is afhankelijk van diverse factoren. In dit artikel vertellen we u er alles over.

 

De invloed van zonnepanelen op uw terugverdientijd

De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen is 7 jaar. De exacte terugverdientijd hangt af van een aantal factoren. De prijs van de zonnepanelen heeft hier een grote invloed op, aangezien dit het bedrag bepaalt dat u moet terugverdienen. Het aantal en het soort zonnepanelen beïnvloeden de opbrengst en hoelang het gaat duren voordat u ze heeft terugverdient. Hier spelen ook het aantal zonuren een rol in mee. Hoe meer zonuren, hoe sneller u energie opwekt.

 

Kemkens verkoopt zonnepanelen met een hoog rendement. Deze panelen zorgen voor een mooier aanzicht en een hogere opbrengst. Bij de aanschaf van zonnepanelen is het verstandig om te kijken naar de garantie, kwaliteit en levensduur.

 

Bekijk onze zonnepanelen

 

Energiekosten en zonnepanelen

De energiekosten en de keuze van uw energieleverancier hebben invloed op de terugverdientijd. Dit wordt beïnvloed door de hoeveelheid energie die uw huishouden verbruikt en door de elektriciteitsprijs. Dit bepaalt hoeveel u bespaart door zelf uw energie op te wekken. Maar ook wat u terugkrijgt voor het terug leveren van uw energie. De ene leverancier biedt een veel hoger bedrag per kWh stroom dan de andere. Hoe meer u op jaarbasis terugkrijgt, hoe eerder u uw zonnepanelen heeft terugverdiend. Let er wel op dat er een wijziging gaat plaats vinden in de salderingsregeling.

 

Terugverdientijd zonnepanelen zonder salderen

Vanaf 2025 wordt de salderingsregeling geleidelijk afgebouwd waardoor u niet meer volledig kunt salderen. Hierdoor wordt het aantrekkelijk om direct zelf gebruik te maken van uw opgewekte stroom. Het belastingvoordeel van uw eigen opgewekte stroom gaat lager worden, waardoor het kiezen van een gunstige energieleverancier steeds belangrijker wordt. De regeling zal volgens de minister geen invloed moeten hebben op de terugverdientijd.

 

Terugverdientijd zonnepanelen berekenen

Bij het berekenen van de terugverdientijd van uw zonnepanelen is het van belang dat u rekening houdt met een aantal factoren. Het is afhankelijk van de energiekosten hoelang het terugverdienen precies gaat duren. Het is daarbij ook van belang om te weten hoeveel panelen er op uw dak passen, wat de opbrengst per jaar is en hoeveel u per jaar bespaart. Doe de zonnepanelencheck om hier meer inzicht in te krijgen.

 

Doe de zonnepanelencheck

 

Rekenvoorbeeld terugverdientijd zonnepanelen

Hieronder een rekenvoorbeeld van de terugverdientijd van de aanschaf van 10 zonnepanelen van 375 kWh. De totale kosten van dit systeem bedragen € 5.500,-* De verwachte jaaropbrengst is 3.750 kWh per jaar. Als we uitgaan van een gemiddelde stroomprijs van 0,23 cent per kWh, dan bespaart u € 862,5 per jaar. In 7 jaar heeft u uw zonnepanelen terugverdient. Aangezien zonnepanelen gemiddeld 25 jaar meegaan, betekent dit dat u 18 jaar gratis kunt genieten van uw opgewekte stroom. 

*Het genoemde bedrag is fictief.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Salderingsregeling blijft bestaan
Salderingsregeling blijft bestaan

Zonnepanelen nu nog interessanter Lang was er sprake van dat de salderingsregeling afgebouwd zou worden vanaf 2025. Echter is dit plan niet...

Geluid warmtepomp
Geluid warmtepomp

De buitenunit van een warmtepomp maakt geluid. Overdag is dit niet zo storend, maar ’s avonds kan dit wel storend zijn. Dan is het stiller...

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.