monteur installeert zonnepanelen

Werking zonnepanelen

Om zonlicht om te kunnen zetten in bruikbare energie zijn een aantal componenten nodig: zonnepanelen, een omvormer, bekabeling en een montagesysteem. Hoe werkt een zonnepanelen installatie nu eigenlijk? Wij leggen het u graag uit!

 

Zonnepanelen installatie. Hoe werkt het?

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die (zon)licht opvangen en omzetten in elektriciteit. De opgewekte stroom, ook wel gelijkstroom genoemd, is nog niet direct te gebruiken in uw huishouden. Hiervoor heeft u een omvormer en de juiste bekabeling nodig. De omvormer zet de opgewekte energie (gelijkstroom) om in wisselstroom. Deze stroom is vervolgens direct te gebruiken in uw huishouden. 

 

Na plaatsing van de zonnepanelen moet de omvormer op een aparte groep in de meterkast aangesloten worden. Dit voor de veiligheid en om belasting te voorkomen.

 

Terug leveren aan het elektriciteitsnet

De door u opgewekte zonne-energie gebruikt u direct voor uw eigen huishouden. Wanneer u meer energie heeft opgewekt dan dat u nodig heeft, kunt u deze terug leveren aan het elektriciteitsnet. De energieleverancier kan via een slimme meter berekenen hoeveel energie u heeft terug geleverd. Op de jaarrekening wordt de jaarlijkse teruglevering verrekent met het stroomverbruik van dat jaar. Dit wordt salderen genoemd. 

 

Levert u meer stroom dan dat u afneemt, dan blijft er na het salderen nog teruggeleverde stroom over. Hierover ontvangt u een vergoeding van uw energieleverancier, ook wel terugleververgoeding genoemd. Deze vergoeding is relatief laag. Wij adviseren dan ook om niet meer zonne-energie op te wekken dan uw jaarlijkse verbruik. Wilt u weten hoe hoog de vergoeding is? Kijk dan op de website van uw energieleverancier. 

 

Soorten zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen met verschillende eigenschappen. Bij Kemkens heeft u keuze uit verschillende typen zonnepanelen van het merk Ulica Solar. De zonnepanelen zijn van A-kwaliteit en voldoen aan strenge richtlijnen. 

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over zonne-energie? Vul dan hieronder het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend advies.

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 
Delen op social media
Anderen bekeken ook
monteur installeert zonnepanelen
Zonnepanelen installatie

U heeft gekozen voor zonnepanelen die het beste passen bij uw situatie. De volgende stap is de installatie van het zonnepanelensysteem. Het is...

man met duim voor dak met zonnepanelen
Salderen met zonnepanelen, zeker tot 2023!

Met zonnepanelen wekt u vaak meer energie op dan u verbruikt. Deze energie wordt door middel van uw slimme meter automatisch teruggeleverd aan het...

zonnepanelen op dak
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, is niet alleen afhankelijk van uw beschikbare dakoppervlak maar ook van uw energieverbruik. In de meest ideale...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.