Cv-ketel en airco combineren

Cv-ketel en airco combineren

Uw cv-ketel en airco combineren, u vraagt zich vast af waarom u dat zou doen. Is dat wel een ideale combinatie? Dat is het zeker. Een cv-ketel zorgt ervoor dat u warm water heeft en uw woning lekker warm wordt.  Met een airco houdt u uw huis lekker koel, vooral tijdens de hete zomerdagen. Op deze manier vullen zij elkaar aan, maar is een airco echt nodig? In ons land worden de zomers steeds warmer met als gevolg dat de temperaturen in huis ook aardig oplopen. Een beetje verkoeling van de airco is dan een fijne toevoeging.

 

Huis verwarmen met een airco

Wist u dat u uw woning ook kunt verwarmen met een airco? Normaal wordt de binnenlucht gekoeld, waarbij de airco de warmte afstoot naar buiten. Maar dit proces kan ook omgedraaid worden. Dan wordt de koude buitenlucht omgezet naar warmte voor binnen. Op deze manier werkt de airco dus ook als verwarming.

 

In de meeste gevallen wordt de airco in de woonkamer geïnstalleerd. Dit heeft als voordeel dat u het hele jaar kunt genieten van een aangenaam binnenklimaat. In de zomermaanden kunt u genieten van een koel huis. Wordt het buiten weer kouder en is het tijd om de verwarming aan te zetten, dan is de verwarmingsstand van de airconditioning een energiezuinige keuze! U verwarmt namelijk alleen de ruimte waarin u verblijft. Hiermee kunt u besparen op uw energiekosten.

 

Waarom zouden we dan allemaal niet masaal overgaan op een airco en de cv-ketel de deur uit doen? Dat wordt lastig, want een airco kan in principe maar één ruimte verwarmen. Met een multi-split airco kunt u meerdere ruimtes verkoelen of verwarmen. De kosten van een multi-split airco zijn echter vele malen hoger dan een cv-installatie. Dat is niet het enige nadeel. Als het buiten erg koud wordt, dan is de energiezuinige airco niet meer zo zuinig. 

 

Cv-ketel en airco combineren: energiezuinig!

Een cv-ketel vervangen voor een airco is niet aan te raden, maar dat wil niet zeggen dat ze elkaar niet kunnen versterken. De ketel en een airco combineren kan de perfecte optie zijn. Wordt het buiten kouder, dan is de airco in te zetten als verwarming. Gaat de temperatuur richting het vriespunt, lijkt de cv-ketel de goedkopere optie te zijn voor het verwarmen van de woning. Hierdoor verbruikt u minder energie waardoor u kunt besparen op de energiekosten. Goed voor de portemonnee dus! Het exacte omslagpunt van airco naar cv-ketel is afhankelijk van de type producten en de actuele prijzen van gas en elektriciteit. Maar het is ideaal om de producten te combineren, zodat u het hele jaar kunt genieten van een optimaal wooncomfort. Warm in de winter, lekker koel in de zomer.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Salderingsregeling blijft bestaan
Salderingsregeling blijft bestaan

Zonnepanelen nu nog interessanter Lang was er sprake van dat de salderingsregeling afgebouwd zou worden vanaf 2025. Echter is dit plan niet...

Geluid warmtepomp
Geluid warmtepomp

De buitenunit van een warmtepomp maakt geluid. Overdag is dit niet zo storend, maar ’s avonds kan dit wel storend zijn. Dan is het stiller...

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.